Wątróbka drobiowa w pysznym sosie musztardowym
Wątróbka w sosie musztardowym to doskonałe danie na każdą okazję. Drobiowe podroby połączone z ostrą musztardą i uduszoną cebulką sprawiają, że potrawa ta ma niepowtarzalny i jedyny w swoim rodzaju smak i aromat.
wątróbka drobiowa w sosie musztardowym
Jeśli czasem brakuje nam czasu na przyrządzenie dwudaniowego obiadu warto skusić się na potrawkę przyrządzoną z drobiowych podrobów. Idealnym pomysłem jest wątróbka drobiowa w sosie musztardowym. Do przygotowania tej szybkiej potrawy potrzebujemy około pół kilograma wątróbki, którą podsmażamy na oleju.
Następnie wątróbkę oprószamy mąką, i wlewamy do podrobów pół szklanki gorącego bulion drobiowego. Gotującą się potrawę doprawiamy przyprawą typu vegeta oraz solą i pieprzem. Do powstałego w czasie duszenia wywaru dajemy śmietanę wymieszaną z musztardą oraz zmiażdżonymi ząbkami czosnku. Jeśli uwielbiamy cebulkę, wówczas to warto wzbogacić wątróbkę tym podsmażonym na złoty warzywkiem.Wątróbka drobiowa w sosie musztardowym doskonale smakuje jeśli podamy ją z ryżem lub ziemniakami. Niepowtarzalny i aromatyczny smak wątróbki doprawionej musztardą z pewnością zadziwi korzystnie wszystkich domowników.
Najnowsze komentarze