Aromatyczna tarta gruszkowa z migdałami
Tarta z gruszkami i migdałami to pyszny deser, który doskonale prezentuje się na stole w towarzystwie popołudniowej kawy lub herbaty. Wyjątkowy smak gruszek zatopiony w kruchym cieście potrafi zaskoczyć wszystkich miłośników słodkich pyszności.
tarta z gruszkami i migdałami
Jesień to czas kiedy w sadach i ogrodach gałązki drzew uginają się pod ciężarem słodkich i soczystych owoców. Wśród wielu z nich niepowtarzalnym smakiem cieszą się gruszki. Można je doskonale wykorzystać w wielu kulinarnych przepisach Warto, by na naszym stole zagościła przepyszna
tarta migdałowa z gruszkami
Kruche ciasto połączone z soczystymi gruszkami potrafi zachwycić swym wyjątkowym smakiem i aromatem nie tylko wszystkich domowników, ale i wszystkich gości. Tarta jest przepyszna jeśli gruszki przyrządzimy w syropie winno – cynamonowym. Tarta migdałowa z gruszkami składa się z kruchego spodu, opcjonalnie aromatyzowanego olejkiem migdałowym, kremu migdałowego soczystych gruszek z nutką cynamonu. Świetnie prezentuje się na każdym stole jeśli wierzch udekorujemy ulubioną glazurą lub polewą czekoladową. Doskonale smakuje podana do kawy w niedzielne popołudnie. Tarta z gruszkami i migdałami to idealny sposób na przyrządzenie szybkiego i pysznego deseru.
Najnowsze komentarze