Pages Menu

Categories Menu

Posted by on sie 30, 2017 in Kuchnia i kulinaria |

Oliwa z pierwszego tłoczenia – Grecka Oliwa z oliwek extra virgine. Sprzedaż – sklep internetowy

Oliwę z oliwek produkuje się z owoców drzewa oliwnego. Najlepsza pochodzi z Grecji. Grecka oliwa z oliwek ma różne smaki i rodzaje. Najlepsza jest oliwa z oliwek extra virgine. Dlaczego?

Oliwę z oliwek stosuje się przede wszystkim w kuchni. Warto jednak pamiętać, że nie każdy jej rodzaj nadaje się do wszystkich potraw. Dlatego wybór odpowiedniej oliwy nie jest taki prosty, jakby się mogło wydawać. Na rynku jest dostępnych wiele rodzajów oliwy z oliwek. Ale największa sprzedaż jest dotyczy oliwy z oliwek typy extra virgine.

Oliwa extra virgin – klasa sama w sobie

Oliwa extra virgin jest produktem najlepszej jakości. To po pierwsze najważniejsza informacja, jaką przekazuje nam na przykład sklep internetowy oferujące różne rodzaje oliwy. Uzyskiwana jest bowiem z pierwszego tłoczenia oliwek na zimno. Jest tłuszczem całkowicie naturalnym. Nie ma sztucznych dodatków, ma zielonkawy kolor i jest bardzo gęsta. Stosuje się ją przede wszystkim w profilaktyce prozdrowotnej, antycholesterolowej, przeciwnowotworowej. Można też stosować ją jako dodatek do sałatek. Najlepsza jest surowa. Ma niski poziom kwasowości.