krojenie kaczki nadziewanej, kaczka w garnku rzymskim. Zdrowa kaczka pieczona w garnku rzymskim
Kaczka cieszy się na w polskiej kulinarni dużą popularnością. Doskonale smakuje jeśli przyrządzimy ją w garnku rzymskim. Zazwyczaj przed podaniem na stół nieco trudności gospodyni sprawia krojenie kaczki nadziewanej
kaczka w garnku rzymskim
Kaczkę można przyrządzić na wiele sposobów. Aby była niezwykle pyszna i aromatyczna warto do jej przyrządzenia wykorzystać garnek rzymski. Jest to wygodne naczynie, w którym można przyrządzić pyszną kaczkę, nadzianą wybranym farszem. Naczynie to jest wykonane z ceramiki nieszkliwionej, a w trakcie pieczenia mięsa używana jest para wodna bez dodatku tłuszczu. Zatem przyrządzona kaczka w garnku rzymskim jest nie tylko smaczna, lecz także zdrowa i dietetyczna.
krojenie kaczki nadziewanej
Większość smakoszy mięs drobiowych lubuje się w kaczce z nadzieniem jabłkowym. Do przyrządzenia tej potrawy potrzebna jest kaczka w całości, cztery jabłka oraz przyprawy takie jak sól, pieprz ziołowy, oregano, majeranek czy kolendra. Aby kaczka była aromatyczna nacieramy ją przyprawami zmieszanymi z oliwą z domieszką octu balsamicznego. Do wnętrza kaczki wkładamy plasterki jabłka, a następnie spinamy otwór wykałaczkami. Tak przygotowane mięso układamy w naczyniu i podlewamy wodą. Kaczka w garnku rzymskim jest po upieczeniu soczysta oraz aromatyczna. Przed podaniem każdą gospodynię czeka krojenie kaczki nadziewanej. Nie jest to proste zadanie, dlatego musimy w tym celu użyć precyzyjnych narzędzi kuchennych.
Najnowsze komentarze