Obiad na szybko – parówki w naleśnikach
Czasami jesteśmy tak zapracowani, że nie mamy wystarczającej ilości czasu ani siły, żeby stać przy garach i przygotowywać posiłku. Z powodzeniem możemy wykorzystać przepisy, które robi się stosunkowo szybko i są całkiem pożywne. Do takich przepisów zalicza się przepis na parówki w naleśnikach.
Naleśniki możemy przygotować dzień wcześniej. W ten sposób powstaje szybki i atrakcyjny, choć całkiem prosty posiłek.
Potrzebne nam będą: 10 naleśników, 10 parówek, 100 g pieczarek, jedna cebula, 10 plastrów sera żółtego, 50 gramów startego sera żółtego, sól, pieprz, olej, ketchup.
Obierz cebulę i posiekaj w drobną kostkę. Pieczarki umyj, pokrój w plasterki. Na oleju zeszklij cebulę, dodaj pieczarki i smaż do czasu, aż odparuje z nich woda. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Odstaw. Na każdym naleśniku ułóż plaster sera żółtego, posmaruj ketchupem, połóż parówkę przekrojoną wzdłuż na dwie części i zawiń w rulon. Na wyścielonej papierem do pieczenia blaszce ułóż zawinięte w powyższy sposób naleśniki i posyp startym serem. Zapiekaj przez około 20 minut w 180 stopniach na termoobiegu. Po wyjęciu polej ketchupem lub dowolnym innym sosem.
Najnowsze komentarze