Soczysty kurczak przyprawiony aromatycznym estragonem – kurczak z estragonem
Aromatyczny smak oraz zapach estragonu sprawia, że kurczak w estragonie jest niezwykle pyszną potrawą. Zatem warto ją czasem zaserwować naszym domownikom. Danie to również doskonale sprawdza się na każdej domowej imprezie.
kurczak z estragonem
Kurczak z estragonem jest dość łatwym w przyrządzeniu daniem. Jego przygotowanie nie sprawia większych trudności nawet początkującym gospodyniom domowym. Żeby przygotować to aromatyczne mięso drobiowe potrzebujemy dwa średniej wielkości doprawione solą i pieprzem filety z kurczaka. Na początek musimy je podsmażyć na tłuszczu, a następnie zapiec w piekarniku.
System reklamy Test
Tak przygotowany miękki i soczysty kurczak z estragonem musimy doprawić do smaku tą aromatyczną przyprawą. Do przyrządzenia sosu potrzebujemy łyżkę octu winnego, trzy łyżki białego wina, pół szklanki śmietanki kremówki, pół szklanki bulionu drobiowego i cztery gałązki z listkami posiekanego estragonu. Wszystkie składniki należy zagotować z wywarem powstałym podczas smażenia mięsa. Przed podaniem kroimy je na plasterki, układamy na ziemniakach i polewamy pysznym sosem. Kurczak w estragonie to pyszne danie, które zaskakuje niejednego smakosza mięs drobiowych.
Najnowsze komentarze