Włoskie antipasti – doskonała przekąska na imprezy okolicznościowe. Antipasti przepisy – papryka
Antipasti papryka to doskonała przekąska dla niespodziewanych gości. Ta włoska przystawka wykonana z suszonych pomidorów, sera mozzarelli, papryki szpiczastej oraz szynki parmeńskiej z pewnością zachwyci wszystkich gości swym niezwykłym smakiem i aromatem.
Antipasti papryka
Przekąska ta wywodzi się z Włoch. Podawana jest tam w niedużych porcjach przed głównym posiłkiem. Antipasti papryka to pyszna przystawka, która przyrządzona jest na bazie warzyw oraz włoskiej szynki parmezańskiej. Oprócz warzyw takich jak: pomidory suszone, pomidorki koktajlowe, papryka szpiczasta, oliwki, w jej skład wchodzi ser mozzarella oraz włoskie zioła. Antipasti przepisy papryka są powszechnie dostępne na wielu stronach internetowych.
antipasti przepisy – papryka
Przyrządzenie tych włoskich przekąsek jest szybkie i proste. Do wykonania podstawowych antipasti potrzebujemy trzy szpiczaste papryki, cztery suszone pomidory, szczypiorek, cztery łyżki sera feta oraz łyżkę oliwy. Papryczkę kroimy na kawałeczki. W naczyniu mieszamy ser z trzema łyżkami śmietany, posiekanym szczypiorkiem i pomidorami i dokładamy paprykę. Następnie doprawiamy do smaku ziołami włoskimi i zapiekamy w piekarniku. Antipasti przepisy papryka są często wykorzystywane podczas organizacji różnych imprez okolicznościowych. Przystawka ta dobre smakuje na ciepło, gdy podana jest ze świeżym pieczywem.
Najnowsze komentarze