Placki miodowe przekładane serem. Ciasto miodowo – serowe zdobione glazurą orzechową
Placki miodowe przekładane serem goszczą często na świątecznych stołach. Tradycyjne kruche ciasto z dodatkiem naturalnego miodu przełożone serem nie tylko pięknie się prezentuje, ale jest wyśmienite w smaku.
placki miodowe przekładane serem
Zachwycające smakiem placki miodowe przekładane serem są doskonale znane przez większość gospodyń domowych. Jeśli dodamy do nich nasze ulubione bakalie w postaci rodzynek, migdałów orzechów włoskich lub laskowych bogato zdobią każdy świąteczny stół. Co prawda ciasto miodowe przekładane jest dość czasochłonne w wykonaniu, ale warto spędzić w kuchni trochę więcej czasu, by móc rozkoszować swe podniebienie jedynym w swoim rodzaju smakiem.
ciasto miodowe przekładane
W celu przygotowania tego słodkiego rarytasu musimy ubiec dwa lub trzy kruche placki z dodatkiem aromatycznego i zdrowego miodu naturalnego. Aby było odpowiednio kruche należy je upiec dwa dni wcześniej. Tajemnica niezwykłego smaku tego ciasta tkwi w masie serowej do której opcjonalnie możemy dodać bakalie. W celu przygotowania masy gotujemy na wolnym ogniu zmielony, biały ser z dodatkiem cukru, jajek, masła oraz aromatu zapachowego lub wanilii Ciasto miodowe przekładane będzie jeszcze lepiej smakowało, jeśli jego wierch przyozdobimy wybraną polewą lub lukrem. Pięknie przyozdabia je glazura miodowo – orzechowa.
Najnowsze komentarze